با سلامی دوباره خدمت دوستان سایت رویاگر و عذر خواهی بابت تاخیر در ارسال مطالب جدید. بر خلاف همیشه که درباره تئوری، تکنیکهای عملی، قواعد و استانداردها صحبت کرده ام، این بار به نحوۀ صحیح انجام یک کار و کیفیت درونی شروع و اتمام آن پرداخته ام. درک نکات اشاره شده به شما کمک خواهد کرد تا از کاری که در حال انجام آن هستید بدون توجه به شرایط بیرونی، لذت ببرید. شرایط درونی شما هنگام کار، در بالا رفتن کیفیت خروجی های شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.

مردی در حال تفکر کنار کامپیوتر

از کار کردن لذت ببرید!

همه ما می دانیم که افراد موفق اهداف خودشان را مشخص کرده و آنرا به مراحل عملی قابل اجرا تقسیم می کنند. احتمالاً شما هم با شروع یک کار که می تواند به نوبه خود بخشی از مسیری طولانی تر برای رسیدن به هدفی در آینده باشد، احساس بار سنگینی از مسئولیت در درونتان دارید و به کاری که در حال انجام آن هستید مانند مانعی بین شما و قدم بعدی یا هدف نهایی نگاه می کنید. برای اینکه بدانید احساس شما هنگام اجرای یک کار چگونه است از این محک ساده استفاده کنید:

از خود بپرسید:

آیا در کاری که انجام می دهم، احساس شادمانی، راحتی و سبکی می کنم؟

اگر چنین احساسی ندارید، زندگی در آن لحظه برای شما مانند بار یا کشمکشی به نظر خواهد رسید. اگر در کاری که می کنید احساس راحتی، شادمانی و سبکی وجود ندارد، الزاماً به این معنی نیست که به تغییر آن کار نیاز دارید. ممکن است کافی باشد که چگونگی انجام آنرا تغییر دهید. همیشه چگونه مهمتر از چه است. ببینید آیا می توانید به جای نتیجهای که می خواهید از آن کار به دست آورید، بیشتر به انجام دادن آن توجه کنید؟

هر چقدر هم کارهایی که انجام می دهید برای شما تکراری و عادی باشند، با توجه به چگونگی انجام آن کار، به آن به عنوان مانعی بین شرایط فعلی شما، که به نظرتان ناقص است و تصویری از آینده، که خود را در کمال مطلوب تصور می کنید، نگاه نخواهید کرد و با درک و حضوری که این نوع توجه به لحظه به بار می آورد دربهای خلاقیت و ایده های جدید را به روی خودتان می گشایید. مثال ساده ای که می توان برای درک بهتر این مطلب به آن اشاره کرد این است که برای رسیدن به مکانی دور، به مقصد تمرکز نکنید بلکه از گلهای کنار جاده لذت ببرید.

عمل متبرک

نگران حاصل کارتان نباشید و تنها به خود عمل توجه کنید. نتیجه به خودی خود حاصل می شود. در بسیاری از تعالیم معنوی این وابستگی نداشتن به نتیجه کار را، راه عمل متبرک توصیف کرده اند.

همینکه به کار با قلبی سپاسگذار و به عنوان فرصتی برای بهتر شدن و ساختن آینده ای موفق نگاه کردید و به خود و تواناییهایی که دارید تمرکز کردید، حضور شادمانی، آرامش و سکون را احساس خواهید کرد. دیگر با نگرانی برای جلب نظر کارفرما تلاش نمی کنید. نه شکست و نه پیروزی هیچ کدام لذتی که از انجام کار می برید را تحت شعاع قرار نخواهند داد و نمی خواهید توانایی های خود را به کسی ثابت کنید.

تصویر زنی متاثر کنار کامپیوتر

برای لذت از کار، با مشکلات نجنگید

طبیعی است که همیشه شرایط وفق مراد ما نیست و درست هنگامیکه تصمیم به تغییر کیفیِ عملی در زندگی می گیرید، عوامل دست به دست هم می دهند تا از لذت بردن شما از کار جلوگیری کنند. در این شرایط، به هیچ وجه با آن لحظه نجنگید و کاملاً آنرا قبول کنید. زیرا شما نمی توانید همزمان با آن لحظه جنگیده و از طرفی انتظار لذت بردن از آن را داشته باشید. به عنوان مثال اگر در شرایطی هستید که ایده ای به ذهنتان خطور نمی کند، با جنگیدن با شرایط و تحت فشار قراردادن خود نتیجه ای نخواهید گرفت و همانطوریکه می دانید ایده های تازه، زمانی که از جستجو و تلاش دست برداشته اید به ذهنتان خطور می کند.

پس همه شرایط را بپذیرید. اینکه چه کاری انجام می دهید، رییس شما چه خصوصیاتی دارد، محل کار شما چطور است، ابزار های کار شما چگونه هستند، با هیچ کم و کاستی ای نجنگید، همه را قبول کنید و خودتان را با شرایط وفق دهید و بدانید که هیچ شرایطی برای همیشه پایدار نیست.

چند قطعه سنگ روی هم

وقتی تسلیم شرایط فعلی بودید، تمام مرارت ها و کشمکش ها برطرف می شوند و ایده های نو با شادمانی و راحتی شروع به سیلان می کنند. هنگامیکه بدین طریق کار می کنید، هر چیز که خلق می کنید سرشار از احساس ارزشمندی، عشق و توجه می شود و دیگران هم با مشاهده نتیجه کار شما به این کیفیت درونی کارتان پی خواهند برد.

Ralph Waldo Emerson

هیچ کار عظیمی نبوده که بدون شور و ذوق و اشتیاق انجام شده باشد.

 همچنین بخوانید

چگونه با لذت، شادمانی و راحتی کار کنیم؟

چگونه با لذت، شادمانی و راحتی کار کنیم؟

در این پست به نحوۀ صحیح انجام یک کار و کیفیت درونی شروع و اتمام آن پرداخته می شود. درک نکات اشاره شده به شما کمک خواهد کرد تا از کاری که در حال انجام آن هستید بدون توجه به شرایط بیرونی، لذت ببرید. شرایط درونی شما هنگام کار، در بالا رفتن کیفیت خروجی های شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.

مشاهده همه یادداشت ها

 نظرات این مطلب

نظر شما

فرم ارسال نظر
کد
ارسال نظر

لیست نظرات

Neoelia

Neoelia

  • شنبه، 14 فروردین 1389
درود
مثل همیشه عالی بود و پست خوب و سودمندی رو نوشتی
در این مورد اگر بیشتر بنویسی من یکی حتما استقبال می کنم.
همیشه در هر کاری به بعد معنوی اون کمتر توجه شده و خیلی کمتر زمان گذاشته میشه واسه این بخش مهم و تاثیر گذار در زندگی بشر ...
"Feel Good "
سینا

سینا

  • شنبه، 14 فروردین 1389
سلام و شادباش به مناسبت تغییر مثبت روزگار بر وفق بهار ! چی گفتیم !!!؟
نیستی ، نیستی ،،، وقتی هم که می آیی می ترکونی !
امیدوارم چرخش روزگار بر وفق مراد باشه .
نوشته ای جالب و زیبا و آموزنده بود . حظ کافی بردیم .
به ما هم سری بزن
http://www.farsico.com
Dr.Javid

Dr.Javid

  • پنجشنبه، 06 خرداد 1389
با سلام بر مهندس عزیز
یک سری اطلاعات در مورد ساخت سایت می خواستم

من یک مدت با وبلاگ کار کردم
سوالی که داشتم پس از داشتن سایت و طراحی قالب سایت میشه برنامه ای داشته باشیم تا بتونیم مطالب و بی زحمت و به راحتی وبلاگ در وبسایت قرار بدیم

در ضمن اگه من قالب سایت رو سفارش بدم می تونین با تلفیقی از سایتتون و طراحی یک لوگو از خودتون به من ارائه کنین به چه قیمت

با تشکر
مصطفی مقدم

مصطفی مقدم

  • دوشنبه، 10 خرداد 1389
دکتر جاوید عزیز،
برای ارسال مطالبتون در رابطه با مواردی غیر از این پست از فرم ارتباط استفاده کنید.

در صورت صحت آدرس ایمیل شما، از طریق ایمیل پاسخ خواهم داد.
فرهاد

فرهاد

  • جمعه، 05 شهریور 1389
اولا خيلي مطلب مفيد و جالبي بود.

ثانيا خيلي وقت بود همچين طراحي براي يك سايت نديده بود. وبسايتتون واقعا زيباست و ميتونم بگم يكي از زيباترين وبسايتهاي فارسي است.
اميدوارم هميشه موفق باشيد.
حامد

حامد

  • دوشنبه، 08 شهریور 1389
مصطفی عزیز چیزی را که مدتها گم کرده بودم بهم برگردوندی .
بسیار سپاسگزارم
yaminzadeh

yaminzadeh

  • چهارشنبه، 17 شهریور 1389
hi harold how are you congragulation because of your website because it is very beautiful and fantastic i wish you have a good life and be successful in your work send my hello toother frinds excuse me i can not com the panel discussion
سینا

سینا

  • ﺳﻪشنبه، 23 شهریور 1389
آقا مصطفی عزیز باعث شدین از اینی که هستم شادتر بشم.
مصطفی مقدم

مصطفی مقدم

  • چهارشنبه، 24 شهریور 1389
@yaminzadeh:
@سینا:

ممنونم از بازدیدتون از سایت، امیدورام همیشه شادو سربلند باشید. :-)
آرش

آرش

  • جمعه، 19 فروردین 1390
متاسفانه تسليم شدن اين نقطه ضعف رو در شما پرورش ميده كه به دليل سعي در تطبيق كامل با محيط ، به شرايط عادت كنيد، مشكلات براي شما عادي به نظر برسه، چيز هايي كه روح شما را آزار مي ده، ديگه كم كم فراموش مي كنيد كه سعي داشتيد چيزي رو عوض كنيد حتي اگه نظر اشتباه رئيس يا همكارتون باشه. در نهايت اگه همه همين سياست رو پيش بگيرند نبايستي انتظار داشت آن چنان توفيقي در كارها حاصل بشه چون هيچ كس در قبال مخاطرات و مشكلات احساس مسئوليت نمي كنه.
البته فكر مي كنم راهكار هاي هم بايستي براي رفع مشكلات بدون تسليم وجود داشته باشه
مهتاب

مهتاب

  • شنبه، 28 آبان 1390
سایت شما عالی بود . خواهش میکنم اگر براتون مقدوره اطلاعات جدید و تازه در مورد طراحی و گرافیک به آدرس ایمیل داده شده بفرستید
آذین

آذین

  • یکشنبه، 04 دی 1390
چه وبلاگ قشنگی
masoudesign

masoudesign

  • جمعه، 05 اسفند 1390
perfect as usual
fateme ghanbari

fateme ghanbari

  • جمعه، 23 تیر 1391
سلام
شما طراحی سایت هم انجام می دهید؟
فرم جستجو
large desktopdesktoptabletphone © royagar.com